Isnin, 31 Disember 2012

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum





Alhamdulillah,dah siap packing...
haha..esok nak balik asrama dah...
Ermmm,bye-bye rumah...


Ahlan Wahsalan Tahun Baru
Moga tahun 2013 menjadi lebik baik dari tahun 2012
Jazak Allah Khairan 2012


Tahun nie tahun akhir duduk asrama
so,kene enjoy betul-betul
nikmat duduk asrama


Nanti boleh nyanyi satu dorm lagi...
paling best waktu balik wajib...
nyanyi ramai-ramai..


"I'm coming Home,
I'm coming Home,
Tell the world that I'm coming home"...


Okeylah,doakan mai supaya rajin belajar ehh..
supaya boleh buang sifat M tu...
huhu....
dahlah nak SPM...

Dan,,,
Insyallah ....
To Be Better Muslimah..
Aamiin.....




           

Ahad, 30 Disember 2012

Awesome Holiday :D

Assalamualaikum


                          Nak tahu tak ? tadi kitaorang pergi Tanjung Bidara,Melaka...macam pergi mana je ...hihi...ombak dia besar giler,lepas tu air pasang..ermmm...seram jugaklah nak mandi tapi apa boleh buat..sekali dah jejak kaki kat air alamat nyerr...fikir arr sendiri :P ...ermm...mula-mula sampai semua dah lapar..hihi...ayah belikan nasi lemak..nasi lemak kat sana ..AWESOME...haha..lepas tu mandilah

                                                       haha...gambar tunggu ombak...
 besarkan ombak ... hurm , dah macam ombak kat Pantai Timur pulak ... tapi , rasa nyerr first time tengok ombak kat Tanjung Bidara tinggi-tinggi..
                nampak tak ada orang kat ombak tu...haha..tu dak radhiah..hurmm..kesian dia...
                                                        muka excited mandi pantai :D
 nie Naim..mula-mula pergi pantai excited sampai nak mandi takut..haha..sebab ombak besar..
                                       

                                              nampak tak? dia pegang tangan ayah..haha...

Ermm...sedih gilerr...video tak dapat nak masukkan..hurmm..lain kalilah masukkan ...

BTW,Thank kat Ayah dan Ibu...sebab bawak kitaorang pergi holiday..haha
 FYI,nie adalah percutian wajib kitaorang sekeluarga


Jumaat, 28 Disember 2012

Beriadah :)

Assalamualaikum



                                 Ermmm...tadi waktu petang tetiba rasa bosan so ambil basikal jalan-jalan kat keliling kampung...actually kat sawah je...hihi..cantik sawah tu (subhanallah)...nampak mendamaikan bila pandang...Aku pergi dengan Radhiah dan Naim ... adik aku ...so macam biasa , sambil jalan ambil gambar ...haha...Saya Suka !...lagi-lagi bila tengok sawah tu...Ya Allah , indah sungguh ciptaan-MU...
Then , sambil tengok-tengok sawah snap gambar..yang kelakar nyerr setiap kali nak snap gambar mesti tengok ada orang lalu ke tak...haha...kalau tak ada orang cepat-cepat amik gambar..macam spy pun ada..tertengok-tengok orang lepas tu senyum kat kamera...haha..


nie ada gambar yang kitaorang snap ... sebelum meneruskan perjalanan yang tak seberapa tu...haha..

haha..gambar kitaorang tiga orang..haha..abaikan gambar yang depan sekali tu..hihi...nak amik gambar tiga orang tak boleh sebab kitaorang je kat situ dengan orang lalu kat situ...so sambil naik basikal amik gambar tiga orang...

That's All...



Rabu, 19 Disember 2012

Hang Out With K.A.M.I S.A.H.A.B.A.T (2)

Assalamualaikum...



                              Sebenarnya nak update pasal hang nie waktu 6/12/2012 tapi sebab gambar tak ada tu yang malas update..haha..kitaorang keluar waktu birthday Amirah Hani...tapi dia tak ikut sebab ada tuisyen..Aisya , Zata dan Hidayah ..diaorang ada hal..ermm..so yang join waktu tu cuma aku , Afifah Yazid , Shuada Yunus dan Balqis Yahya..tu je yang boleh keluar...sweet memory..mula-mula cadang nak tengok wayang , lepas tu malas arr pulak...then balik pada rancangan yang sepatutnya..mula-mula , undi nama untuk beli hadiah , then cari hadiah then jumpa balik kat KFC..haha..lepas makan barulah tukar2 hadiah..haha..tapi gambar tu dia tak update lagi so gambar nie je yang ada...

haha..nie je dulu..nanti kalau dia dah dah upload gambar baru letak..

Alhamdulillah,gambar dah sampai...hihi...

             nie yang kitaorang makan waktu hang hari tu... itu pun nak bagi tahu ke ?
haha..aku keluar dengan adik aku tapi dia jalan-jalan dengan kawan-kawan dia..ermm,waktu makan baru jumpa dia,sebab dia suruh aku orderkan =,='


                                                     nie hadiah yang kitaorang beli...
 muka excited dapat hadiah :D ..hihi,yang kat sebelah tulah yang beli..Thank You
                                                     nie Afifah dengan akak dia..
 nie Shuada dengan hadiah dia..gembira gilerr dapat hadia..siap cakap "nie yang excited nak SPM nie"
                                                     haha..okeylah..Tata...Titi...Tutu..




Sabtu, 15 Disember 2012

Travel To Terangganu

Assalamualaikum


                  Cuti sekolah tahun nie..kitaorang sekeluarga pergi melancong join busu dengan paklang..haha...macam family triplah..hihi...cuma maklong sekeluarga je tak join sebab ada hal...kitaorang pergi dari (9-14/12/2012)...Mula-mula cadang nak keluar hari sabtu malam..then tak jadi...so keluar ahad lepas sarapan...kemas-kemas barang masuk kereta...tetiba ada orang datang cakap ada orang meninggal (yang meninggal tu sedara ayah)...so tangguhkan kejap perjalanan tu..pergi tengok sedara ayah...then bertolak..tapi kat pertengahan jalan sesuatu tertinggal..so patah balik..nasib baik still dalam Melaka...dan akhirnya bertolak lepas zohor..hihi...Sesungguhnya kita mampu merancang , Allah yang menentukan segalanya......


betul tak ?...perancangan Allah paling terbaik...then gerak dari rumah sampai KL jumpa busu kat tol gombak..baru bertolak terus ke Terengganu...kitaorang sampai Terengganu pukul 1:00 pagi....kitaorang tidur rumah paklang..so jimat duit...haha....nak tengok tak berapa banyak barang yang kitaorang bawak..tu belum masuk dengan bantal dan segala benda lain lagi...hihi...maklumlah..perempuan...haha...
                                                             banyakkan?
                                      nie gambar waktu bertolak...hihi...

Hari Pertama ,  tu pergi Masjid Kristal , Taman Tamadun Islam , Pasar Kedai Payang dan makan keropok lekor...o yummy ....

 haha..nie kaklong dengan ayah bincang untuk beli tiket..mahal giler tiket dia...hurmm...cekik darah betul..haha....
             haha..dapat passport dia..huhu..siap dengan buku passport tu...
                                                         Ayah <3 Ibu


                          Happy Family Until JANNAH...Insyallah

haha..Taj Mahal...

   
                                                  gambar kat kincir air....

Waktu zohor pun dah sampai , so singgah kat Masjid Kristal solat zohor...huhu.cantik sungguh tempat dia....suara imam tu sungguh sedap...Subahanallah...

                     haha..nie je sempat amik..sebab azan zohor dah berkumandang...then waktu balik singgah Pasar Kedai Payang...beli ole2lah dari sana...haha...ibu beli keropok , kain batik dan adik-adik beli key chin untuk kawan-kawan diaorang...
                        haha..kedai semua jual sama je kan....
                                      haha..bajet je macam pilih nak beli :P


 before balik , singgah kat Kampung Losong  makan keropok lekor tu tak amik gambar sebab semua dah penat...

Hari kedua , kitaorang pergi Tasik Kenyir ,nak tahu tak , luas Tasik Kenyir seluas Singapura....hurmmm...naik bot nak pergi mandi air terjun...haha...ingatkan air dia sikit je..rupa nyerr...besarlah..haha...sikit rasa rugilah..sebab tak dapat mandi..haha...aku dengan kaklong tak mandi..kitaorang pun amik gambar plus baca novel sambil letak kaki kat air..huhu...

             time nak tunggu bot sampai , kitaorang amik gambar...buat kenangan..haha...







                                                    aku dengan maklang
                                                                jernihkan air dia
     haha... bot yang aku naik..haha...waktu nie tengah tunggu family busu dengan ibu..ada anak maklang jugak...then lepas tu pergi makan durian ..haha..tu aku tak join..sebab aku tak suka durian..hihi...

Hari Ketiga , kitaorang pergi petang-petang sebab nak tengok pantai...huhu...ombak kuat dan besar...lain daripada apa yang aku pernah tengok kat Tanjung Bidara , Melaka....Kitaorang pergi 2 tempat..tapi aku tak ingat nama tempat tu yang aku ingat satu je...hurmm...Pantai Batu Buruk....not badlah...main air..then main layang-layang...haha..first time ,  pegang layang-layang tu naik tinggi...hihi..thank to Ahmad Izzuddin..haha...sebab tolong ajar main layang-layang..rupanya senang je kalau angin tu kuat...haha...buat malu je :P....

                       haha..nie adik aku naim , nie baju hawai (dia cakap)
 
                                                            Ayah dan Naim

                                                         Maksu dan Qaisara...
nie tempat yang aku lupa nama..hihi....gambar yang bawah nie pulak kat  Pantai Batu Buruk...
                         nie time tengah main layang-layang..terima kasih along..
                            time tengah tunggu ombak...master dia budak baju belang biru , kuning...hihi

                                haha..qaisara main pasir , seronok tengok dia main...hihi...comelkan?
                           nie pulak Alham , kawan baik Naim merangkap sedara dan anak busu
waktu nie semua bertungku-lumus betulkan benang layang-layang sebab dah bersimpul antara satu sama lain..hihi...tulah..main layang-layang sorang satu , lepas tu main dekat-dekat dengan angin kuat...haha....kelakar je...balik dari tu singgah  basuh kaki yang dah kotor sebab main pasir dan makan kat situ...hihi...lepas tu balik rumah...

Hari Terakhir ,  bertolak balik dari Terengganu ke Melaka...hurmm..ucapkan selamat tinggal kat Terengganu dan welcome back to Melaka..haha...waktu nak balik kitaorang sarapan kat luar dekat kedai Mak Ngah Nasi Dagang kot...entahlah....tapi semua orang makan habis kecuali aku..haha...ibu kata sedap...tapi aku tak masuk dengan makanan tu..haha...then , waktu balik , singgah kedai beli keropok , ebab adik maksu tempah...hihi...pada masa yang sama , kereta busu terkunci..hihi..so tangguhkan perjalanan kat situ..dan tunggu orang datang betulkan...haha...waktu tu dah nak masuk zohor dan aa kedai makan so inggah untuk makan sebelum teruskan perjalanan..hihi...waktu kat kedai tu maksu belikan Hasanah teddy bear..bear jugak..haha...adalah sikit perasaan cemburu..hihi
                                                             nie dia teddy bear tu..
                                     nie waktu kat kedai makan untuk sarapan...

                                 nie konvoi tiga kereta ... hihi..innova , naza citra dan avanza.

Waktu kat hentian mana entah , kitaorang berpisah dengan paklang sebab paklang nak balik rumah dan tak sehaluan dengan kitaorang , kitaorang pulak lepak rumah busu semalam sebab nak tengok bola...haha...then pagi jumaat tu balik rumah..haha..before ampai rumah ayah berhenti kat hentian seremban ..beli Cool Blog...haha..syarat wajid kalau  singgah hentian....hihi..then ALHAMDULILLAH , sampai jugak rumah...Terima Kasih Ya Allah , sebab selamatkan perjalanan pergi dan balik kami....



P/S = nie video qaisara main dengan kucing...haha....untuk citer yang lagi panjang lagi boleh tengok ana punya blog....sebab dia suka bercerita....

video