Sabtu, 27 Oktober 2012

Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum...

                          
                                  Kitaorang pergi kenduri rumah umi Rabitah...kenduri Qurban..haha...lepas tu balik kampung ambik nenek then bawak balik rumah sebab mak long ada hal...hihi...sambil tunggu ibu kemas barang nenek..kitaorang pun posing lerr kejap...

                                                     nie gambar nenek saya


                                             nie dalam kereta..nak pergi balik Merlimau

                                          gambar dengan kakakku...Shuhadah Johari

nie adikku ... Hasanah Johari
                                     Radhiah Johari...hihi..sama muka tak?    
                                            Si tembam nie..Muhammad Naim Johari



                                             4 anak dara Johari + Rosila
                                 4 dara : 1 teruna..comelkan kami...alamak dah angkat bakul sendiri






Khamis, 25 Oktober 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum...


                             Saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kat semua orang islam..hihi...dah qurban tu jangan lupa bagi sini sikit..erkkk...sejak bila ko minat daging... haha...saja je...hihi..ayat tu copypaste dari facebook...ermm..itu je kot..tak tahulah nak tulis apa lagi..apa-apa pun aku nak mintak ampun dan maaf kat sape-sape yang aku dah lukakan hati dia..harap maafkan aku....sapa-sapa yang balik kampung tu hati-hati aww...ingat orang tersayang..hihi...


                                                           

Sebut raya kita hooray .!
Lembu , kambing say no way .!
Ayam , itik start run away .!
AidilAdha now on the way .!

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLaDHa . ^_^

                                                             
 

Perubahan K.A.M.I S.A.H.A.B.A.T

Assalamualaikum....


                               Hihi..nak tengok tak perubahan K.A.M.I  S.A.H.A.B.A.T dari form 1 sampai form 4..haha..kalau tengok mesti kelakar+kene marah dengan diaorang sebab tayang muka waktu diaorang form 1 haha..maaf nyerr.....



                                      nie waktu kitaorang form 1 .... comel tak ?...hihihi...


                    haha...nie pulak waktu form 2 ... tudung pun dah cantik..hihi..tak serabai....


                 nie pulak waktu form 3 kat D'Village...hihi..nie kenangan terakhir kitaorang....




nie waktu kitaorang form 4..hihi...dah meningkat naik..tudung baju mesti okey je..tak boleh selekeh...hihi

Ketara x....paling ketara waktu form 1 then form 2..haha..lain nampak macam sama je...haha..ini saja je..asal hati kitaorang tak berubah itu yang terpenting..masih setia bersama KAMI SAHABAT...Alhamdulillah..moga persahabatan ini kekal abadi hingga ke akhir...
UKHUWAH  FILLAH ABADAN ABADA...
INSYALLAH....
 


Sabtu, 20 Oktober 2012

Terima Kasih untuk segalanya....

Assalamualaikum...


                      haha..kalau ko baca blog nie...ko fahamkan...aku sabar je apa yang ko buat tapi kau kene fikir tahap kesabaran aku ada limit nyerrr...Thank lerr atas fitnah yang ko buat hari tu...moga ko bahagia ngan apa yang ko buat tu...tentu happykan....tak apa aku dah tak kisah sebab apa yang ko buat aku dapat pahala..Terima Kasih atas pahala yang diberikan...huhu....Perkataan yang ko gelar aku tu..aku maafkan ..tak apa..mungkin betul aku tak pandai...aku doakan ko dapat 11 A+ untuk peperiksaan akhir tahun nie....AMIN....Aku pun nak minta maaf sebab maybe ada kata-kata aku yang menyakitkan hati ko..aku mohon maaf....sukahati kaulah kalau nak maafkan ke tak nak..ada aku kisah!!!....untuk kawan-kawan yang sentiasa di sisi aku..aku ucapkan terima kasih sebab beri aku semangat..hihi..sayang korang....

                     Betul juga kata kak Yasmin Asmir..hihi..thank akak atas nasihat berguna....haha...Ibu pun cakap ...buat apa nak fikir pasal benda nie..buat serabut kepala je....hihi...Yes,you right mom...lurve you....hihi....kadang-kadang rasa macam tak betul je menangis macam tu..kalau aku menangis nampak sangat aku lemah..haha..lepas nie ko cakap lerr apa-apa pun aku tak kisah sebab pahala Allah sentiasa menanti untuk aku...hihi....

                              

Hari Graduasi Kak Long ( SHUHADAH JOHARI )

Assalamualaikum...


                                      tadaa..nie dia...hihi...muka penuh dengan cahaya..haha

                  Hari nie temankan ibu pergi tengok kak long..huhu..mula-mula ingatkan nak ambil gambar dia tapi tak sempat ermm..laju sangat jaln..haha...sebenarnaya salah sendiri sapa suruh lambat sangat tangkap...haha...tapi tak apa...orang tu dah tolong ambilkan..haha...tapi adalah sikit gambar yang kitaorang ambil selepas majlis....

                      nie lepas habis majlis..hihi..sementara tunggu ibu kitaorang ambil gambar...
                                                                kak long + naim

                                                   ibu + kak long..huhu..muka penuh happy

                                               haha...kitaorang je datang..yang lain ada hal....
                                                  aku + kak long....berbeza tak ?

                     Apa-apa pun TAHNIAH kat kak long sebab dapat keputusan yang cemerlang dalam percubaan SPM..huhu..doakan mai pulak untuk tahun depan.....

Jumaat, 19 Oktober 2012

Guru Praktikalku...Cikgu Izzati

Assalamualaikum....


                         
                           nielah cikgu praktikal aku..hihi..cantikkan?....haha...Cikgu last hari nie 19 OKT 2012..huhu..sedihlah jugak cikgu nak dah habis....haha..tapi before cikgu pergi kitaorang buat jamuan sedikit untuk cikgu..huhu...Thank to Cikgu Ain Mazalam sebab sudi tolong beli hadiah dengan makanan..hihi..cikgu Ain memang GURU KELAS TERBAIKK..hihi...
aku,cikgu dan salihin..

yaya,kecik dan cikgu

haha...nielah makanan nyerr....

                                                           semua pelajar perempuan 4 PIP 2
 3 daripada 6 pelajar lelaki...hihi...


                                nie hadiah yang kitaorang budak 4 PIP 2 bagi
                                                     amrah,ain dan cikgu
                                                  makan time!!!
haha..pasangan serasi bersama...:-P..Faiz Hafizan dan Nursalihin...

itu je kot..hihi..wehy,,,video nanti aku siapkan ehh...hihi...
haha...video dh siap...sorry kalau tak cantik..I try my bet to do this...so if you don't like..just keep your mouth shut...okey...





Ahad, 7 Oktober 2012

Final Exam

Assalamualaikum....

                            Exam dah nak dekat tapi aku masih santai..hihi...apalah nak jadi..ibu dengan ayah nak result yang baik..hurmmm...entahlah..hihi..aku dalam mood nak belajar lagi nie...haha...harap-harap semangat belajar aku kekal sampai habis exam...
hahaha...tapi aku sikit kesal arr..biasanya setiap tahun kalau exam besar mesti tak ada tuisyen..tetiba tahun nie pengetua 'kesayangan aku' tu nak buat tuisyen..sungguh membazir..dahlah paper inggeris rabu pagi,tuisyen bahasa inggeris rabu malam..semua merungut pasal perkara nie..hish..cuba faham kitaorang...Lagipun for sure kitaorang balik sekolah tu mesti tidur,sebab balik dah tengahari..memang biasa kitaorang tidur...then malam tuisyen..Arghhh...bencinya...

                         Apa-apa pun aku nak wish kat semua kawan-kawan aku yang nak exam especially "KAMI SAHABAT' all the best...
haha..jangan lupa buat yang TERBAIKKK....