Jumaat, 30 November 2012

Pernah Terfikir Tak??

Assalamualaikum


                          Pernah terfikir tak kenapa kadang-kadang Allah tak makbulkan permintaan kita...?Walaupun puas kita berdoa,bertawakal tapi still tak dapat jugak...ataupun kita dapat lain dengan apa yang kita nak...Lepas tu,apa yang kiat dapat tu benda yang kita sendiri tak suka...Nak tahu sebab apa Allah buat begitu sebab segalanya adalah rancangan Allah....dan juga disebabkan

betul tak? Selama nie kita tak perasan apa yang kita nak sebenarnya tak penting kerana Allah tahu apa yang hambanya perlukan...Kta merancang tapi Allah yang menentukan..Walau macam mana kita merancang sesuatu tu...kalau itu bukan terbaik,takkan menjadi pun...kerana SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA betulkan...?dan Allah takkan uji hambaNya dengan sesuatu kalau hambaNya tak mampu melakukannya..Ingat nie Dugaan Mengajar Kita Erti Ketabahan...so bila kita tak dapat apa yang kita hajatkan,jangan marah cuma perlu berdoa dan berserah kepada-Nya...Insyallah sesuatu yang akan menggembirakan muncul...

                             BERSABARLAH...kerana disebalik kesabaran itu ada KEMANISAN

Khamis, 29 November 2012

THE BEST DORM EVER !!!!

Assalamualaikum...


                                   Hahaha..tetiba rindu pulak kat budak dorm..hihi..ada kat depan mata rasa macam bosan je tengok..hihi..bila dah cuti tetiba teringat kat diaorang..ONE BIG HAPPY FAMILY.....love you all..........

haha..happy je semua...kenangan dengan korang memang terlalu bermakna..hihi..walaupun orang paling garang dan paling malas nak buat kerja dorm..haha...Kenangan yang terlalu bermakna especially untuk 2 orang insan yang akan meninggalkan zaman sekolah untuk selamanya except kalau jadi cikgu...hihi...
                                                      MEMORY TERCIPTA

haha....nie untuk korang

  • KAK YASMIN - haha...thank for everything..
  • KAK FATY - hihi...mengenalmu sesuatu yang menyeronokkan...maaf jika ada salah silap tanpa disedari mahupun secara sedar...
  • HARDIAH - haha...rindu nak tidur sebelah diah..haha...thank sebab memahami akak waktu akak sakit ke,ada problem ke or apa-apa pun..Terima Kasih sebab memahami akak sepanjang 2 tahun kita tidur bersama...haha...tahun depan tidur sama-sama lagi aw..
  • Untuk yang lain........
                              
                    THANK FOR EVERYTHING , SORRY FOR SOMETHING

haha.......jom tengok kenangan kita bersama....

















                          THE BEST DORM EVER



THE END








                              
          

Sabtu, 24 November 2012

Jadual Belajar =,='

Assalamualaikum...


                               
                                            Ermm...kat rumah aku selalu cop komputer then aku tulis kat papan putih kat rumah..untuk bagitahu waktu aku main komputer..then pagi tadi aku bangun tetiba ada tulis something kat bawah tu...
nie dia jadual tu..hihi..ayah aku tulis yang waktu ulangkaji..hihi..kelakar nyerr..tapi aku tahu tu sebenar nyerr satu benefit untuk aku...hihi...by the way,betul ke aku akan belajar secara berterusan..Insyallah..you can do it...^-^...hihi...macam tak percaya je aku akan buat..tapi seperti parent aku selalu kata "cuba tanamkan azam ,mesti boleh punya"...haha..so,we will see...

Webcam dengan Dino......

Assalamualaikum...



                                Hihihi..haritu..webcam dengan seorang budak..hihi..kelakar je...memang aku bantai gelak jelah..haha..lawak betul..malu pun ada..haha..saja je..webcam dengan dia..hihi..percubaan pertama dia..haha...then dapat pulak contact dia..hihi..malu gilerr ^-^...huhu....then waktu webcam..aku tak dengar pun suara dia..hihi...earphone tak ada..speaker laptop tak kuat...hihi...then aku tutup webcam..kitaorang chat pulak...before akhir chat aku cakap macam kat bawah tu..huhu...Thank yep Fadhly Nur Ahmad....


Khamis, 22 November 2012

Beza LELAKI dengan PEREMPUAN


Assalamualaikum









‎(◕‿◕) Beza Lelaki & Wanita (◕‿◕)

L = Lebih_____________W = Wanita  
E = Ensem____________  A = Akan      
L = Lelaki_____________N = Nampak
A = Andai_____________  I = Indah       
K = Kuat______________T = Tutup     
I = Imannya___________  A = Aurat     

Senyum

Assalamualaikum...
:)
【ツ】 Senyum ringan tak bersuara tapi penuh makna.
【ツ】 Senyum murah tapi tak ternilai dengan harga.
【ツ】 Senyum tak perlu tenaga tapi besar motivasinya.
【ツ】 Senyum hal yang mudah tapi selalu nampak indah.
【ツ】 Senyum satu hal yang biasa tapi boleh jadi istimewa.
【ツ】Senyum ibadah yang paling mudah tapi berpahala setara dengan sedekah.

【ツ】 Penuhilah hari-hari kita dengan senyuman manis agar semua orang ikut tersenyum bersama kita... 【ツ】
❤ {:-)≈ ﷲ INSYA ALLAH ﷲ (<:-) ❤

:)

Sabtu, 17 November 2012

Palestine Wil Be Free

Asslamualaikum..


Every day we tell each other
That this day will be
Will be the last
And tomorrow we all can go home free
And all this will finally end
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free
No mother no father to wipe away my tears
That’s why I won’t cry
I feel scared but I won’t show my fears
I keep my head high
Deep in my heart I never have any doubt
That Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

I saw those rockets and bombs shining in the sky
Like drops of rain in the sun’s light
Taking away everyone dear to my heart
Destroying my dreams in a blink of an eye
What happened to our human rights
What happened to the sanctity of life
And all those other lies
I know that I’m only a child
But is your conscience still alive
I will caress with my bare hands
Every precious grain of sand
Every stone and every tree
‘Cause no matter what they do
They can never hurt you
Coz your soul will always be free
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free


tadi tengok kat facebook so jumpa lagu nie..Insyallah..satu hari nanti bumi Palestine akan aman..

Jumaat, 16 November 2012

Save For Gaza

 Assalamualaikum...






Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh,
Sahabat Yang Dirahmati Allah,

''Apakah yang sedang kita lakukan ?
kite berseronok di sini tetapi saudara
Islam kite di sana menderita . "

Let's pray for GAZA .~

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

"Ya Hayyu Ya Qayyum, Wahai Yang Maha Hidup Yang Maha Memelihara,

Ya Hayyu Ya Qayyum, Wahai Yang Maha Hidup Yang Maha Memelihara,

Ya Hayyu Ya Qayyum, Wahai Yang Maha Hidup Yang Maha Memelihara,

Turunkan para Malaikatmu untuk membantu para Mujahidin di Gaza dan Seluruh Palestina,

Sebagaimana telah kau turunkan ribuan Malaikat di Badar, di Khandaq dan di Tabuk.

Ya Hayyu Ya Qayyum, Wahai Yang Maha Hidup Yang Maha Memelihara,

Ringankanlah penderitaan saudara-saudara kami di Gaza,

Kuatkanlah terus generasi baru dari antara anak-anak mereka,

Menjadi generasi yang akan membawa kami pada kejayaan Islam lewat Jihad fii Sabiilillah.

Ya Hayyu Ya Qayyum, Wahai Yang Maha Hidup Yang Maha Memelihara,

Janganlah Kau biarkan kami termasuk orang-orang yang berpangku tangan melihat kezaliman atas saudara-saudara kami.

Daftarkan nama-nama kami dalam daftar panjang para Mujahidin Mukhlisin dan para Syuhada yang menjemput Syurga-Mu.

Jangan Kau biarkan dunia yang hina ini melingkupi kehidupan kami sampai lupa pada Negeri Akhirat-Mu.

Ya Hayyu Ya Qayyum, Wahai Yang Maha Hidup Yang Maha Memelihara,

Anugerahkan kepada kami kesabaran memegang teguh agama-Mu dan wafatkan kami dalam keadaan Muslim."

Amin Ya Rabbal Alamin~




'ala inna nasrullahi qareeb'
Maksudnya :
Sesungguhnya pertolongan Allah amat dekat.

“Ya, Allah, ya Tuhanku, aku memohon kepada-Mu agar Kau selamatkanlah umat Islam Palestine daripada kejahatan musuh Islam Rejim Yahudi.

Ya Allah, selamatkan bumi Palestine ya Allah. Ya Allah selamatkan umat Islam Palestine. Kentalkan jiwa mereka mengharungi tentera Israel Laknatullah. Kau jadikan hati-2 tentera Israel itu sentiasa berdebar, resah, takut, tidak tenteram dan tunduk kepada kekuasaan-Mu ya Allah. aamiin..”





  *Copypastefromfacebook

Rabu, 14 November 2012

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum...


                             Ermmm..esok dah awal muharam..sungguh cepat masa berlalu...terasa cepat sangat pergi meninggalkan kita..banyak kenangan tak kira pahit atau manis...ermmm..sempena awal muharam..aku nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH yang ke 1434 kat semua kengkawan,saudara mara,family yang selalu ada walaupun macam mana pun aku..aku sayang korang..aku nak minta ampun...terlalu banyak dosa yang dibuat tanpa sedar especially parent aku...mai tahu dosa mai dengan ibu dan ayah terlalu berlambak..macam pasir di pantai...Maafkan mai...

Ya allah, Di hari hari terakhir bln Dzulhijjah Doaku buat dirikku Ya ﺍَﻟﻠّﻪُ :
Muliakanlah yg baca doa ini,
Lapangkan Hatiku,
Bahagiakan Keluargaku, dan Luaskan Rizkiku Seluas Lautan yg Engkau Ciptakan.
Mudahkan Segala Urusannya, Kabulkan Cita-citaku,
Jauhkan dari Segala Penyakit,
Fitnah, Prasangka Keji,
Berkata2 Kasar dan Mungkar,
Jauhkan dari Segala Musibah,
Serta Terimalah Semua Amal Ibadahku
Dan Kelak Jadikan ku sebagai Penghuni SurgaMu.
ﺁﻣــــــــــــــــــﻴﻦ ﻳﺎ ﺭﺏ ﺍﻟﻌﺎﻟﻤﻴﻦ
Mudah2an Doa ku Dikabulkan.
 
  ﺁﻣــــــــــــــــــﻴﻦ ﻳﺎ ﺭﺏ ﺍﻟﻌﺎﻟﻤﻴﻦ 
 
 
*copypastefromfacebook

Teman Kak Long......

Assalamualaikum...


                                   Hari nie aku pergi library temankan kaklong sebab dia cakap nanti dia sorang-sorang  belajar.haha...sampai je sana punya berlambak kawan dia belajar...haha..nak buat macam mana dah ikut belajar jelah... then...cadang ingat nak buat add math dengan dia..last-last dia buat fizik aku buat matematik..haha...ermm..aku belajar just satu jam setengah je...umairah mana boleh lama-lama..tapi rekod terbaiklah tu..hihi..lebih sejam belajar..haha...nampak sangat ko tak selalu belajar tu lah result cukup-cukup makan je  haha...........lepas dah penat menghadap buku math so along ajak solat then kitaorang ambil gambar sama-sama..memang tak ada keje asyik ambik gambar je

             haha..nielah waktu aku dah bosan nak belajar..apa lagi boleh buat...
   nielah along aku..dah senyap..dia nak belajar..jangan kacau..moga-moga along dapat 11 A+..Amin...

                            haha..itu jelah...ermmm..sekian wassalam..dari saya.....Umairah Johari

Function Akhir Tahun....

Assalamualaikum..........


                            Before kitaorang balik rumah untuk terakhir kalinya pada tahun 2012..warden-warden adakan function untuk terakhir kalinya ..hihi...bestlah jugak walaupun kelam-kabut sikit dengan blackout kat aspuri,hihi..almaklumlah perempuan mesti bersolek..then bila blackout semua tak siap...lepas tu dengan hujan yang turun dengan lebatnya bersambung dengan petir dan guruh...haha..tapi tu semua dugaan Allah....Alhamdulillah..hujan berhenti waktu function berjalan..ermm..setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...okeylah..daripada menulis panjang-panjang baik tengok gambar..hihih...biasalah bak kata orang tu Umairah dan gambar tak dapat dipisahkan..


nie antara salah satu kek ... yummy..hahaha...kek nie aku yang potong tu lerr aku ambik..kek lain orang lain potong..ermm...aku pun tak rasa kek nie sedap ke tak..sebab tak ada selera langsung nak makan malam tu....then...kitaorang dah bosan tahap gaban..hihi..nampak pulak budak aspura yang pakai baju yang hampir sama dengan aku...aku apa lagi..jom ambil gambar..hihi..gatal nyerr anak dara sorang nie...




haha..before letak gambar dengan budak tu..hihi..nie waktu majlis potong kek arr..haha..tu ada sorang mamat makan ais krim sambil potong kek tu..pun sama baju dengan aku..hihi...waktu tengah sedap-sedap potong kek aku snap satu gambar dia..hihi..jangan amik dia nanti ada orang marah..


haha..samakan..jangan fikir lain pulak...hihi..nie picture tak ada apa-apa pun..just bosan..then nampak budak pakai baju sama ambik arr gambar...ermm..nie ada gambar lain...tapi tak banyak sebab tahun nie function macam sikit hambar je...kebosanan..hihi...lepas tu tak de selera nak makan...tengok jelah gambarr yang lain..kalau nk masukkan gamabr orang yang pakai baju sama dengan aku yang lain tu tak boleh sebab nanti ada orang marah...
 nie gambar dengan Nurul Atiqah Mohd Nair..nice girl...haha..seronok kawan dengan dia..haha..maklumlah jiran dorm..kadang-kadang buat mesyuarat tingkap..hihi
                     nie gambar salihin dengan umi kami..hihi..isteri kepada walid kami Ustaz Hafiz..

haha..nie gambar tertangkap sebab puas suruh mamat sebelah salihin ini pandang camera...haha..kesian kene marah...haha..salihin ... habislah ko kene marah dengan admire dia... Gambar aku dengan salihin kabur arr...ermm..kalau masuk pun bukan nampak gambar pun..itu je kot...bye...









Sabtu, 10 November 2012

Mulakan Perbuatanmu Dengan............

Assalamualaikum



[ Kehidupan Seharian ]

Apabila Anda Ingin Memulakan Sesuatu
Kerja...
Kata "Bismillah" ♥ ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠ
Apabila Anda Berjumpa Sesama Orang
Muslim...
Kata "Assalamu'alaikum" ♥ْ ﺍَﻟﺴَّﻼَﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢ
Apabila Anda Kenyang Selepas Makan Atau
Terasa Bersyukur...
Kata "Alhamdulillah" ♥ ﺍَﻟْﺤَﻤْﺪُ ﻟِﻠَّﻪ
Apabila Anda Mendengar Berita Sedih..
Kata "InnaLillahiWainnailaihiraaji'uun" ♥ْ ﺍِﻧَّﺎ ﻟِﻠَّﻪِ
ﻭَ ﺍِﻧﺎَّ ﺍِﻟَﻴْﻪِ ﺭَﺍﺟِﻌُﻮﻥ
Apabila Anda Berjanji Untuk Melakukan
Sesuatu..
Kata "InsyaAllah" ♥ ﺍِﻥْ ﺷَﺎﺀَ ﺍﻟﻠﻪ
Apabila Anda Ingin Mengucapkan Terima
Kasih Kepada Seseorang...
Kata "JazakAllahuKhairan" ♥ ﺟَﺰَﺍﻙَ ﺍﻟﻠﻪُ ﺧَﻴْﺮًﺍ
Apabila Anda Rasa Bersalah...
Kata "Astagfirullah" ♥ ﺍَﺳْﺘَﻐْﻔِﺮُ ﺍﻟﻠﻪ
Apabila Anda Melihat Sesuatu Yang
Menakjubkan..
Kata "SubhanAllah" ♥ ﺳُﺒْﺤَﺎﻥَ ﺍﻟﻠﻪ
SENYUM,
SYUKUR
SELALU.. :)

*copypastefromfacebook

To Kak Yasmin Asmir...

Assalamualaikum....

                                                   thank to Ahmad Haikal for this picture
          
                  Kak Yasmin thank jadi kakak dorm yang paling baik,then sudi dengar luahan hati mai...walaupun..kadang-kadang akak penat..hihi..tahun depan mesti susah nak bersua lagi...tapi Insyallah..nanti mai call akak..hihi..study elok-elok aw...Mesti dapat 4.0..hihi...moga dapat pergi universiti impian akak..Maaf kalau ada lukakan hati akak...Halalkan apa yang akak pernah bagi kat mai...


3 : 1 Hari Qurban , Jamuan Dorm , Hari Q

Assalamualaikum......


Cerita Pertama

                            Mula-mula kita berbicara tentang Hari Raya Qurban kat sekolah...hmmm....sekolah qurban 4 ekor lembu ... hihi..aku dengan konon-konon berani arr tengok...hihi...lepas tu pergi tolong cikgu-cikgu perempuan memotong,memasak dan lain-lain kerja perempuan arrr...




 nie acara penyembelihan untuk kaum adam...tapi kaum hawa pun boleh tengok..hihi....
 nie kerja kaum hawa...hihi...sape nak buat menantu ada kat sini...hihihi.......


                                                  Salihin dan Tong Gas
                          haha....nie anis...dia nak jual ikan masin...sape mau beli...tempah kat dia....

Cerita Kedua

                            Nie pulak pasal jamuan dorm..hihi...gambar tak banyaklah....tapi adalah.........

                           nie antara makanan kitaorang
                              nie pulak..hadiah dorm...semua orang dapat......


Cerita Ketiga

                   Hari Q dan pecah tanah Smk Munshi Abdullah......hihi...Datuk Seri Ali Rustam yang rasmikan Majlis Pecah Tanah Surau...Alhamdulillah..majlis perjalan dengan lancar walaupun kelewatan sedikit...hihihi....



                                        
 nie gambar dengan Teacher Wan Arihan.Dia ajar aku Prinsip Perakaunan...hihi..sorry teacher..saya tahu result saya tak ler memuaskan tapi asalkan saya tak gagal tu cukup okeylah...hihi....
  nie pulak Ustazah Norra..terima kasih ustazah sebab sudi ajar dan bentuk diri saya supaya yakin untuk ambik Pendidikan Al-Quran dan Sunnah..Alhamdulillah...kitaorang dalam majlis nie sebab tolong ustazah jadi AJK Hadiah..hihi..
nie teacher sains saya...Teacher Halizah...sorry tak dapatkan A dalam subjek teacher...Insyallah tahun depan saya tak careless lagi...

                          Itu je kot cerita aku..ermmm...okeylah...