Jumaat, 25 Januari 2013

Gambar dorm...

Assalamualaikum...



 Nie gambar dorm yang korang mintak kat Umairah...
Sorry,malas nak post kat FB...lambat.. =,="
hihihi...tengoklah pakaian yang diaorang pakai waktu maulud...
ada yang berpurdah ..hurmmm...

DORM

A1
   
A2

A3
(Pemenang Juara Blok A)

A4

A5

A6

A7

B1

B2
(Pemenang Juara Blok B)

B3

B4

B5

B6

B7

B8

B9

B10

Maulidur Rasul

Assalamualaikum...



                                Siapa sambut kelahiran nabi besar junjungan kita ? angkat tangan ...dah2 turun..masyam.....nak tahu sesuatu tak ? satu kali kita selawat untuk nabi , Allah akan selawat untuk kita sebanyak 10 kali...Masya-Allah....sungguh Allah sayang kepada kita....so,lepas nie banyak-banyakkanlah selawat...Ermmm,korang buat apa waktu maulidur rasul....kitaorang sambut maulidur rasul tapi peringkat asrama...menariklah jugak...mula-mula berjalan satu padang sekolah sambil mengalunkan salawat then masuk dewan dengar ceramah dari pengetua dan penceramah jemputan...ermmm...tak retilah nak bercerita...ermmm...gambar jelah...


                                             yang pakai tudung ungu tu pengerusi aspuri..


                                            nie antara gambar waktu perarakan tu dijalankan


                                               nie dengan sedara ibu , Haifa Husna
                                                    nie time tengah dengar ceramah
                            cuba perhatikan muka dia,macam muka adik aku , Hasanah
                                                     haha...nie gambar dorm...


actually , gambar setiap dorm ada...dari A1 sampai B10 nanti aku post untuk gambar dorm ehh...

Sabtu, 12 Januari 2013

Aku Senior !!!!!!!

Assalamualaikum...


                                             Terasa lama sgt tak menaip..tangan pon dah gatal nau nak menaip walaupun sebenarnya aku takde cerita papepon..hihi..ermmm..maklumlah duduk asramalah katakan..jgn bagi alasan..haha..Sekarang aku dah jadi senior, tanggungjawab pun dah berat.. bahu pon rasanya dah senget sebelah..haha..korang percaya tak? aku jadi Ketua Biro Fotografi haha..Lepas nie, aku akan pegang camera jelah! Saya suka! saya suka! kegedikan dah datang -.- tapi tahun nie sikit hambar sikit...tahun nie tak ada orientasi form 1..hurmmm..tak dapat nak buli adik-adik form..haha..niat dah salah dah, patutlah Allah tak makbulkan okey, surrender. layang bendera putih..haha..ermmm.Macam aku cakap tadi, aku dah jadi senior, umur pon dah mningkat..tualah aku :p so tugas memanglah berat! terasa sgt! sampaikan kawan-kawan duk cakap benda yang sama lepas aku balik dari sekolah...''Mai, asal ko dah macam serabut je''.. apa-apalah korang nie..

                                            Hurmmm.. sekarang dengan dulu dah lain.. masa pun berlalu dengan cepat sampai aku sendiri tak perasan skrg dah masuk tahun 2013..kalau dulu... selalu je nampak budak form 1 menangis2 segala depan parents sebab nak keluar asrama..tapi tahun nie susah sikit..budak-budak sekarang dah lagi matanglah..baguslah macam tu kan takdelah parents masing-masing risau macam tahun-tahun yang sebelumnya...Alaa perasaan rindu homesick semua tu normallah...semua org dah dianugerahkan perasaan masing-masing...dulu aku pun sama jugak tapi aku bajet macholah kan depan org...haha...tapi pengalaman yang aku takkan lupakan is pujuk budak-budak form 1...

                                          Sekarang aku rasa aku dah macam babysitter dah nie..kawan ana sorang ada kat sana, dalam masa yang sama aku ada sedara..ana sibuk suruh tengok2 kan kawan dia tu, al maklumlah kawan sehati sejiwa dulu..asyik mesej pasal bola je.. ibu pula suruh tengok tengokkan sedara tu..dia kan form 1, masih baru lagi...tapi sekurang-sekurangnya adalah jugak adik yang aku boleh tengok...tapi tak syoknya aku dah jadi macam kakak contoh pulak untuk diaorang :p terbatas le aktiviti aku..haha...

                                           Okeylah,....itu je kot..hurmm...lain kali bersua lagi...opsss ! sebelum terlupa...hihi..Mr.Prefect,Cik Senyum dan Cik Rainbow...haha...lama tak dengar cerita..hihi...nanti e-mel miszspec ehh...hihi...

                                               
Okey ! That's all for today...
Thank You , Terima Kasih , Syukran ......


Sabtu, 5 Januari 2013

First Day Ke Sekolah

Assalamualaikum..




                                     Ermm..dah 3 hari dah ada kat sekolah...hurmm..agak memenatkan jugak...hihi...tapi setahun je lagi..reda lerr...teringat ayat kawan-kawan setiap kali ada apa-apa...mesti diaorang cakap macam nie "setahun je lagi"...haha...mula-mula pergi sekolah ana pukul 8 lepas tu,ayah balik amik aku,along dan adik-adik...letak barang kat sekolah aku..hihi..nak copkan katil dan loker...haha..then pergi sekolah ana, amik ana bawak balik dan pukul 4 hantar aku balik asrama then hantar ana balik pulak...haha...

                                                     nie gambar kat sekolah aku..hihi...
                                       nie time kat sekolah ana...ermm..time nie aku tak ada...
                                                      haha..tangga dia curam gilerr....

tu je kot..hurmm..bye...