Rabu, 29 Mei 2013

Public Speaking

Assalamualaikum...



                               Benda nie dah lama nak citer tapi malas je....so hari nie tetiba je ada mood nak bercerita....tarikh dia tak ingat tapi yang pasti waktu tu pagi dan jadual waktu BAHASA INGGERIS...hihi....Teacher Mazlin cakap kat semua,"Today,we have Public Speaking"...haha...time tu semua dah macam cacing kepanasan dan sentiasa berdoa dalam hati supaya nama tak dipanggil....
then teacher tulis dalam beberapa helai kertas suruh kitaorang pilih yang mana satu...dalam tu tak silap ada 'MY CLASSMATE' , 'MY LOVE' , 'FOOD' dan 'HOBBY'..then sesiapa yang malang tu pun dipanggillah...orang yang buat public speaking semua tak ada idea nak cakap...then satu kelas menyakat..buat suasana tak hambar...


                                      Tetiba , teacher bagi kertas tu kat salah seorang my friend.dia dapat 'MY LOVE'...then dengan langkah longlainya dia ke depan dan dia pun cakap

"Assalamualaikum,and very good morning to Teacher Mazlin and all my friend..........(takingatdiacakapapa)I will talk about My Love..I Love My Family ,I Love My Mom......"

                                       Kelas jadi sunyi tetiba...hihi...sebab dia sedih dan hampir menangis rindukan mak dia...hihi...bayangkan kelas yang tengah hura-hara tu terus senyap bila tengok muka dia..then ada suara belakang cakap "She miss her mother".......haha..almaklumlah budak asrama dan dia jugak budak outing tiap-tiap minggu...cakap orang mai pun sama...cuma kadang-kadang tak ada orang nak ambil so duduklah asrama tu pandang budak-budak outing dari atas then turunlah airmata ...jeles tengok kawan-kawan yang dapat outing....haha...kehidupan duduk asrama....even hampir 5 tahun duduk tapi sama je still tak boleh...nak nangis jugak kalau tak dapat balik rumah....hihi...dah keluar dari tajuk pulak...

                                   Hurmm..sapa duduk asrama dia tahulahkan...walaupun apa-apa pun...dah hampir 4 tahun setengah...tinggal lagi setengah je lagi lepas tu dah freedom...hihi..duduk rumah 3 bulan...huwaaa...tak sabarnya...haha..itu je kot...


      gambar hiasan

                             

Isnin, 27 Mei 2013

Yahooo !! cuti...

Assalamualaikum...



                             


haha...cuti dua minggu...yeahhh!
tapi...
ada PERKAMPUNGAN ILMU
kene ke sekolah jugak :(

puas lerr aku melalak nyanyi lagu

  I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming

haha...sampai semua orang suruh diam....ada mai kisah....janji dapat balik....perkampungan ilmu tu 3 hari je...sebenarnya seminggu tapi tak jadi sebab cikgu semua nak holiday...hihi....
dalam masa cuti yang start hari khamis dah baca novel yang along beli...haha...khatam dah semua....
kerja  sekolah tak nak buat ...novel yang dihabiskan....

p/s:balqis jangan jealous aku dah habis baca dah...

cuti 2 minggu nie cikgu semua baik-baik...hihi...kerja sekolah tak ada...haha...sebab baru lepas habis MID YEAR TEST.....haha..dalam kerja sekolah tak banyak pun....cuma KERJA KURSUS AKAUN tak siap lagi sebab nak periksa...teacher bagi tangguh...dan...PAPER WORK ADDMATH pun tak sentuh lagi....haha....tu yang along kata "tu yang malas belajar"



p/s : aku dah update blog..nanti aku claim kat kau CHOCOLATE...AH :)


Khamis, 23 Mei 2013

Suka tengok nie !!!

Assalamualaikum






Tadi tengok-tengok kat YOUTUBE
then jumpa nie....
hihi...nice movie + too sweet...

Ahad, 12 Mei 2013

Walimaturus Abang Shahril

Assalamualaikum....



                                      Ada lagi satu cerita...hari nie pergi kenduri kahwin anak saudara ibu....kira macam sepupu mai kahwin...hihi...kitaorang konvoi 2 van dengan 1 kereta....ermmm...tak tahu macam mana nak cerita...hihi.....gambar jelah.....


                                                      bajet macam pandai bawak kereta je :P
 mom and dad
 with along ~
 ayah dengan dhiah
 with GEMOK !
 hihi...dengan sepupu *geng Specky*
 family acik...yang sorang tu pemalu sikit ~
 lima beradik 
 haha...demam gwiyomi 
 huhu...pakai tudung baru beli ~

 bestfriendlah konon!
 ibu dengan umi



 haha...wakil-wakil melaka

 hihi...menunggu PRINCE CHARMING duduk sebelah 
 nielah pengantin tu.....
have a break with cool blog... 

Girls Hang With One Little Boy

 Assalamualaikum....



                                            hihi.....dah lama tak cerita....semalam jalan-jalan dengan ibu kat MC dengan JJ BARU....tujuan pertama beli barang untuk kak long..Almaklumlah orang nak masuk U...hihi...then macam biasa..sambil menyelam minum air...haha...mula-mula beli barang asrama mai dengan hasanah,then singgah mc beli tudung segala bagai...lepas tu singgah jj baru...lebih kurang 6 jam kitaorang keluar....terasa kepenatannya...haha....best gilerrr...keluar dengan ibu ,along,mai,ana dan naim.....haha....

                                                 haha...nie waktu beli barang hostel....
                                                 after kepenatan berjalan
                                            haha...tengah promote nie...hihi...pergilah beli....



                                                   tengah sibuk pilih kasut





                                                haha...........nak bayar lepas penat membeli



Jumaat, 10 Mei 2013

Rahsia Surah AL-KAUTSAR

Assalamualaikum



RAHASIA SURAH AL-KAUTSAR>>>
BISMILLAHI RAHMANI RAHIM

INNA A'TTOINA KALKAUTSAR
FADSALLILI ROBBIKA WANHAR
INNA SYAANIAKA HUAL AB TAR

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat dan diturunkan di makkah dan bermaksud sungai di surga.kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati nabi muhammad kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi yaitu anak lelakinya ibrahim dan bapak saudaranya abu thalib.

Berbagai khasiat terkandung di dalam surah ini boleh di amalkan:-

♥baca surah ini ketika hujan turun dan berdoa, mudah-mudahan allah s.w.t memakbulkan doa kita.

♥jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosokan di keher, insya allah hilang dahaga

♥jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bangkak sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata

♥jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x muda-mudahan allah s.w.t bagi ilham kepada kita dimana letaknya sihir itu

♥jika membacanya 1, 000x rezeki kita akan bertambah

♥jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan sholat


jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, allah s.w.t akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi

via "KATA-KATA HIKMAH"

Sabtu, 4 Mei 2013

Lirik Lagu SETENGAH MATI MERINDUMU

Assalamualaikum



mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain
mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku
terus terang
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang (terus terang)
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu
aku merindukanmu, setengah mati merindu
aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
aku tetap menunggumu