Rabu, 29 Mei 2013

Public Speaking

Assalamualaikum...



                               Benda nie dah lama nak citer tapi malas je....so hari nie tetiba je ada mood nak bercerita....tarikh dia tak ingat tapi yang pasti waktu tu pagi dan jadual waktu BAHASA INGGERIS...hihi....Teacher Mazlin cakap kat semua,"Today,we have Public Speaking"...haha...time tu semua dah macam cacing kepanasan dan sentiasa berdoa dalam hati supaya nama tak dipanggil....
then teacher tulis dalam beberapa helai kertas suruh kitaorang pilih yang mana satu...dalam tu tak silap ada 'MY CLASSMATE' , 'MY LOVE' , 'FOOD' dan 'HOBBY'..then sesiapa yang malang tu pun dipanggillah...orang yang buat public speaking semua tak ada idea nak cakap...then satu kelas menyakat..buat suasana tak hambar...


                                      Tetiba , teacher bagi kertas tu kat salah seorang my friend.dia dapat 'MY LOVE'...then dengan langkah longlainya dia ke depan dan dia pun cakap

"Assalamualaikum,and very good morning to Teacher Mazlin and all my friend..........(takingatdiacakapapa)I will talk about My Love..I Love My Family ,I Love My Mom......"

                                       Kelas jadi sunyi tetiba...hihi...sebab dia sedih dan hampir menangis rindukan mak dia...hihi...bayangkan kelas yang tengah hura-hara tu terus senyap bila tengok muka dia..then ada suara belakang cakap "She miss her mother".......haha..almaklumlah budak asrama dan dia jugak budak outing tiap-tiap minggu...cakap orang mai pun sama...cuma kadang-kadang tak ada orang nak ambil so duduklah asrama tu pandang budak-budak outing dari atas then turunlah airmata ...jeles tengok kawan-kawan yang dapat outing....haha...kehidupan duduk asrama....even hampir 5 tahun duduk tapi sama je still tak boleh...nak nangis jugak kalau tak dapat balik rumah....hihi...dah keluar dari tajuk pulak...

                                   Hurmm..sapa duduk asrama dia tahulahkan...walaupun apa-apa pun...dah hampir 4 tahun setengah...tinggal lagi setengah je lagi lepas tu dah freedom...hihi..duduk rumah 3 bulan...huwaaa...tak sabarnya...haha..itu je kot...


      gambar hiasan

                             

3 ulasan:

  1. Hahahahaha xD gua taw sapa :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...dia thu aq citer...dah mintak permission sebelum post...hihi...klu x karang SUARA PETIR keluarrr

      Padam
    2. aku macam tau sape . PETIR ? haha

      Padam