Ahad, 30 Jun 2013

Semalam Punyerr Cerita

Assalamualaikum



                             Semalam ibu dengan ayah pergi melawat along kat UiTM...nak ikut tapi ada kelas...ustazah tak bagi excuse sebab dah banyak kali kitaorang terpaksa batal kelas atas sebab-sebab tertentu....ermmm...so ayah hantar pergi kelas dan diaorang pergi  tengok kaklong...hahaha...okey,sedih tak dapat ikut...tapi nak buat macam mana kelas mana boleh tak pergi ..sebab nak buat ujian amali al-quran dan as-sunnah....ibu dengan ayah pergi sendiri u kaklong..haha...melawat kaklong dengan PAPAGO....

 nampak tak muka gembira dia...haha...

                                                        bangunan rumah kaklong duduk


bak kata along
"dah hampir sebulan tau tak jumpa ibu ayah"
aku balas
"ada aku kisah...asalkan setiap minggu aku jumpa ibu dan ayah :P "


p/s : terima kasih atas soalan kau...kenapa aku suka post gambar  banyak2 bila bercerita sebab aku nak simpan gambar nie...haha..dulu pendrive aku kene virus...komputer pun..habis semua gambar dah hilang..nasib baik ada copy kat fb,blog...itu salah satu sebab kenapa aku buat benda alah nie ...everyone have their own reason why they like to do what they like to do....


Sabtu, 29 Jun 2013

Thank To All My Friend

Assalamualaikum



                         

Terima Kasih bagi hadiah2 nie....
haha...
Terima Kasih sebab wish ...
Terima Kasih kat Hardiah...hihi..sebab nyanyikan lagu untuk kakmai sampai tertido...
(lagukorea)
haha..
Terima Kasih banyak2 sebab simbah tepung ...
haha...ada ubi ada batas ada hari aku balas
haha....
Lastly...
TERIMA KASIH kat 
Nursalihin Jumahat
-cawan tu aku akan simpan elok2...nanti Toblerone tu aku makan
Amis Najihah Zainal
-haha...domo tu aku simpan baik2..coklat tu dah selamat di makan...
Zulikha Zainal,Zalina Zainal
-kembar tak seiras aku...haha..thank coklat dengan kat tu...
Saidatun Nadzirah
-haha...terima kasih cloud9 tu
Elyu Sabarina
-akak simpan surat kau...
Cikgu Masnawi
-cikgu , terima kasih keychain SARAWAK tu...
Atiqah Salamon
-nanti aku makan coklat zip ko...

nie lah ika dan ina...kembar
sama tarikh birthday..
lahir hospital yang sama
masa je berbeza
ermmm
dari sekolah rendah sampai sekolah menangah sama sekolah dengan diaorang




P/S  : sediah x dpt ikut ibu tgk along kat U dia..sebab ada kelas pqs.. :'(








Sabtu, 15 Jun 2013

Assalamualaikum



                             Mari belajar bahasa syurga ! :')

1. Salam ukhwah fillah - salam persahabatan kerana Allah .
2. Ukhti - kakak atau saudara perempuan .
3. Akhi - abang atau saudara lelaki .
4. Zauj - suami .
5. Zaujah - isteri
6. Assif jiiddan - i'm really sorry
7. syukran-afwan - terima kasih - sama-sama
8. Ukhuwwah Fillah Abadan Abada - persaudaraan kerana Allah selama-lamanya
9. fa'iza 'azamta fatawakkal'alallah - setelah kamu berazam maka bertawakkal lah
10. iinni akhafullah - sesungguhnya aku takutkan Allah
11. mafi qalbi ghairullah - tiada apa di dlam hati selain Allah
12. Lau samahta - excuse me
13. Naltaqi ghadan - kita jumpa lagi esok
14. Ilalliqa' - Moga bertemu lagi
15. Syafaakallah - Moga Allah menyembuhkan awak – lelaki)
16. Syafaakillah -Moga Allah menyembuhkan awak – perempuan)
17. taffadhol - silakan
18. la aadri - saya tak tahu
19. ma fi musykilah - tiada masalah
20. Bitaufiq wannajah - semoga mencapai kejayaan
21. Jazakallahu khairan kathira - Semoga Allah memberi/menambah kebaikan yang banyak kepadamu
22. Wa iyyaka - dan ke atas kamu juga (jawapan utk jazakallahu khairan kathira)@Allahukhairujaza' - Allah adalah sebaik-baik pemberi
23. fahimtum - adakah anda faham ?
24. fahimna - kami telah faham
25. sobahalkhair - selamat pagi
26. ijtahid wala taksal - bersunggguh-sungguh dan janganlah kamu malas
27. La Tahzan Innallaha Maana - Janganlah bersedih , sesungguhnya Allah bersamamu .
28. Kafaa bilmauti waa-'izhan - cukuplah kematian itu menjadi peringatan
29. Bi idznillah , Inshaallah kull khayr ! Ameen , Barakallahu fiek - dengan izin Allah , inshaAllah semuanya baik ! Aamiin , semoga Allah merahmati kamu
30. masa ul khair - selamat petang
31. Tushibu 'alal khair - selamat malam
32. Na'am - Ya
33. yallah yallah bisura'h - mari-mari cepat(lekas2)
34. ismahli ya ustaz/ustazah,uridu an azhaba ilal dauratul miah ?-tumpang tanya wahai ustaz/ustazah , bolehkah saya ingin ke bilik air ?
35. sannah helwah - happy birthday
36. ana aidon - saya juga
37. Maas salamah - Selamat tinggal
38. alaa khoirin wa afiyyah - dalam keadaan baik dan sihat
39. nin sain ? - kamu ada dimana ?
40. ayyuhidma alaik - apa yang boleh saya bantu
41. Barakallahu fik - Semoga Allah memberkati kamu
42. Dai'e - pendakwah
43. Allah ghoyatuna - Allah tujuan kami
44. Ar-Rasul qudwatuna - Rasul teladan kami
45. Al-Quran dusturna - Al-Quran panduan kami
46. Al-Jihad sabiiluna - Jihad jalan kami
47. Al-Mautu fi sabilillah asma amanina - syahid cita tertinggi kami
48. Innallaha ma’ana - sesungguhnya Allah bersama kami

silakan share & semoga bermanfaat buat sahabat2 sekalian 

Sabtu, 8 Jun 2013

Alhamdulillah.....siap jugakkk..

Assalamualaikum...



                         

ALHAMDULILLAH !!!
bersyukur kehadrat ILAHI
siap jugak addmath mai...
dah 2 minggu cuti...
dan sehari sebelum balik sekolah baru nak buat kerja sekolah...
haha..nampak tak kemalasan nyerr di situ
dah macam-macam link diaorang bagi...
semua berbelit-belit je...
kene download PDF segala bagi entah apa entah...
then...hihi...
ada budak baik hati tolong..
haha...
Syukran Ya AHMAD HAIKAL


|EMOTIONAL| Bilal's Love For Muhammad ﷺ | Habib Ali Al Jifri الحبيب 




siap bagi mai dengar link nie...cubalah korang tengok jugak
cuba hayati....



Selasa, 4 Jun 2013

KakLONG

Assalamualaikum....



                           

hihi...nak citer pasal orang yang kat atas nie...
nama dia SHUHADAH JOHARI
haha...dia kakak mai...
baruskrgnkmnegakuadakakak
dia baru masuk UiTM Puncak Alam (PALAM)
amik ASASI SAINS..
nie first time untuk family kitaorang tengok dan jelajah universiti...
hihi...so FEELING EXCITED ...
haha...
kitaorang tumpang rumah maklong sebab sepupu masuk sama dengan kaklong
ermm,,

Before pergi...
singgah kenduri kahwin dulu
tu yang baju semua ayu-ayu tu...





nie gambar suka-suki kitaorang...
haha
waktu nie tengah tunggu abang Q datang
sebab nak tunjukkan jalan ke rumah maklong...
haha...

then,,nie yang berlaku untuk hari seterusnya...

nampak tak kereta yang kat depan tu....hihi...ayah follow maklong untuk hantar kaklong kat UiTM


haha...tunggu turn nak naik bas untuk ke kolej kediaman 



ermmm...akhirnya dapat merasa naik bas UiTM....

 nie semua barang dia...nampak tak gaya macam nak pindah rumah
time tengah tulis borang untuk masuk bilik


nie semua barang-barang dia....best gilerr dapat meja belajar sendiri
tingkap dia pon menarik je...
pemandangan yang sangat best
hihi...macam lagu Najwa Latif
"merenung ke luar jendela"
haha...nie ibu yang kata

nielah teman sebilik kaklong merangkap sepupu kitaorang...hihi

itu je kot nak cerita...haha...
sorrylah kalau entry nie tak best...
ermmm...
untuk KAKLONG ... oldebes kat sana...
haha...ALLAH know what the best for you...


p/s : along ,still study kat hutan... (astudentinthejungle) ...haha...