Rabu, 12 Ogos 2015

REDHA MAI :)

Assalamualaikum



                                 Dah lama rasanya tak menaip .. Raya pun nak dekat habis dah . Tapi masih belum terlambat nak ucap  SELAMAT HARI RAYA ...

                 Family swag :)

Okey , kembali pada topik asal ... Semalam result upu keluar , so nak cakap TAHNIAH  kat semua yang berjaya ditawarkan ke universiti .. Belajar elok-elok . 
Kepada mereka yang takdapat masuk universiti tu , jangan mengalah dan berputus asa , 
Actually , aku tak dapat memana pun , permohonan aku tak berjaya jugak . 



Kecewa ? Sedih ? semua tu ada dalam kepala aku , sapa je tak sedih bila tak dapat pergi mana-mana . Bohonglahh kalau tak sedih , tak kecewa ... Lagi2 bila orang tanya ... rasa menyampah gila nak jawab ...Tapi aku lupa rezeki ALLAH tu luas .. Mungkin ALLAH nak bagi lambat sikit ... Ustaz Azhar Idrus kata

" Yang terbaik selalunya datang lewat . Maka Bersabar . Jangan berhenti berdoa . ALLAH suruh kita tunggu sekejap .Yang istimewa memang susah nak dimiliki "

P/S : lepas nie jgn ckp korg takcaya lagi , sedih weii 











Isnin, 25 Mei 2015

ROOMATES A5.T4.2

Assalamualaikum



                                   Heloooooo ... muahahaha , aku nak cerita sesuatu , yeahh ! , kalau tanya semua orang yang pernah duduk asrama atau yang pernah duduk sebilik dengan orang asing or orang yang baru kenal dan kita akan gelarkan dia as ROOMATES .. hihi , aku pun ada jugak , sama seperti orang lain. Mesti macam2 ragam manusia kita akan lihat dan tengokkan .. macam2 perkara baru kita belajar dari mereka ... mungkin dengan mengenali mereka kita akan berubah dari zaman jahiliyah or kita akan mengubah dia untuk kembali kejalan yang diredaiNYa , who knows ?




That's trueeeeeeeeeee ~ ~ ~ Allah kan sebaik-baik perancangan .. Siapa kita untuk menidakkan apa yang sudah tertulis untuk kita kan .. Okey berbalik pada kisah sebenar .. haha , just nak cerita pasal roomate yang 3 orang tu .. kenal mereka memang larrhh tak sampai setahun pun .. TAPI pelbagai benda dah berlaku .. haha , normallah kan hidup ... kalau sentiasa baik macam tak bestkan ? muahahahah ...


Mula2 kenal mereka .. waktu orientasi ,




Nie gambar waktu perhimpunan ,

haha , gambar nie je yang ada sebab waktu first time ada perhimpunan memang aku duduk dengan iqa ...

Nie aktiviti riadah kitaorang ,






Waktu outing ...



gambar yang atas nie waktu first time outing sesama .. hihi , waktu nie bulan ramadhan .. kitaorang pergi bazaar ramadhan .. ayam percik dia memang sedaaaaaapppp :)


               last outing bersama ... rindu ayam gunting , nasi kerabu dan air kelapa


Dan juga benda pelik yang kitaorang suka buat .. hahaha


                                      Iqlyl Hanani , Umairah , Nurul Adilah , Nor Atiqah



*adabanyakgambarlagitapimalasnaktunggudialoadingsoniejelahhhhhnantiakutambahkalaurajin







Jumaat, 6 Februari 2015

Untuk kamoooooo 😉

Assalamualaikum



                             

Trueeeeeeee ... Sebab kadang2 kita stress and jadi tak kuat pada perkara yang kita takut nak cuba or takut kita gagal untuk lakukannya , betul tak ? Kalau salah betulkan ehh ., 😅  

Untuk kamoo , yang sedang kuatkan diri , please read this , i really mean it .. 😉

Try to make the thing easy to you , fight for it .. You know sometimes the most difficult thing is the best for you .. Never loses the chance , keep praying , keep fighting and don't ever give up ... Just like you always told me 'mai , teruskan usaha usah menyerah' kan kan kan .. Ingat tak ??? So kau pun kene jugak berusaha selagi mampu sebab aku tahu kau bole buat , 

Kita sama2 fight untuk perkara yang kita taksure dalam hidup tapi kita kene sentiasa yakin dengan ALLAH ( bersangka baik ) ... Anything happen with reason .. Ada hikmah semua perkara tu berlaku .. Jangan putus kat tengah jalan .. Aku tahu kau takkan kecewa kan orang sekeliling kau cause you want them happy right ? One more thing , face it dan jangan lari jauh2 , hadapi dengan sabar dan redha , i'm verrryyy sure you can do it .. I'm always beside you when you need me .. Aja aja fightinggg 💪💪💪

P/s : maaf sebab taklupa ap yg ko bgth aq sbb aq rse ko dh byk tlg aq so skrg masa aq pulak  so here the way that i can tell you .. 😃😄😆😁



                                              

Hati kata lain tangan buat lain

Assalamualaikum



                       Pernah tak buat sesuatu tu dalam  hati kita cakap buat tu tapi alih-alih tangan kita buat perkara lain , buat benda lain tu means benda yang bertentangan dengan apa yang hati kita nak lakukan ,  lepas tu mula lerr rasa serba salah , lagi2 kalau dengan orang yang banyak berbakti dengan kita , rasa horrible gilaaaaa kan ke aku sorang je yang rasa ,


Ye , nie apa yang aku rasa aku patut buat kan kan kan ? , doakan aku mampu untuk lakukan , doakan aku kuat untuk tempoh semuanya , doakan aku supaya TAKKAN  sesekali lakukan lagiiii , untuk orang tu maafkan diri ini , kerana takdapat menyabari hati ini .. 😔😔😔