Sabtu, 26 Mac 2016

Pengembaraan baru bermula ..

Assalamualaikum



                      21 March 2016 .. Pengembaraan baru bermula ,, hihih , macam upin ipin pun ada .. Welcome To UITM SEREMBAN 3 .


                           Hari first yang ada bersama .. hihihi , yang lagi 2 orang tu ada kat asrama . Actually dari rumah dengan UiTM S3 nie hanya satu jam sahaja . so , memang dekat sangat ..

Sekarang , perkenalkan roomate saya untuk 6 bulan .. mac-july

                                           MELAKA . PERAK . KEDAH . KELANTAN
                                                  HAS . KAKYATT . MAI . PIQA

 nie je kitaorang , tak ramai pun dalam 69 orang je .. yang barisan depan tu pembantu mahasiswa yang tolong bantu kitaorang waktu minggu destini siswa .

Dan juga , orang yang banyak membantu aku waktu aku masuk

Nur Rasyiqah binti Zabar . Terima kasih sebab tolong dari hari first sampai sekarang .. saranghaeee 


Lepas difikir-fikirkan balik kan , rasa taksia-sia mohon balik lepas frust takdapat masuk .. hihi , antaranya , aku belajar tempat yang dekat dan tak terlalu menyusahkan ayah untuk hantar aku pergi ..taksia-sia bersabar tunggu tawaran lain .. ALHAMDULILLAH . 


Jumaat, 25 Mac 2016

ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum



"At times you may think everything is going wrong . Yet you don't realize that Allah is setting everything right"


Ya , tu yang aku fikir pada mulanya .. Kenapa aku tak boleh dapat macam orang lain dapat . Apa silap dengan pilihan aku . Apa guna aku mohon semua nie kalau satu pun aku taklayak . Macam-macam dalam fikiran aku ... Marah pada diri sendiri tu lebih dari segalanya .. Malu dengan semua orang pun ye jugak .. sampai rasa taknak jumpa semua orang .. Nak lari jauh-jauh dari tempat orang yang kenal aku ..

Tapi ,

Aku lupa , aku ada ibu dan ayah yang sentiasa support even aku  dah buat diaorang kecewa .. aku jugak ada kawan-kawan yang sentiasa bagi semangat ...

Aku jugak lupa ,

Erti REDHA .. redha dengan apa yang ALLAH dah tentukan , mungkin ada yang lagi baik dari nie ..
Erti SABAR ... sabar untuk menunggu yang lebih baik atau mungkin yang terbaik ...

.
.
.

everything yang aku tulis before aku dapat sambung belajar waktu aku frust menonggeng sebab tak dapat sambung study yang macam aku selalu angan-angankan ,  simpan rasa takpuas hati kat blog tapi takpublishkan pun .. nie baru rasa nak publishkan .. hihi

So , sekarang aku dah dapat sambung belajar dah .. kat UiTM SEREMBAN 3 dalam bidang Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi ..